Elektro møder afro-jazz

Den DMA-vindende gruppe Kalaha udforsker grænselandet mellem elektro og afro-jazz og gæster denne aften Atlas i Aarhus.

I efteråret 2018 fulgte Kalaha op på deres DMA-vindende album “Masala” med en helt ny udgivelse.

Med inspiration i lige dele vest-afrikansk funk, techno-rave og jazz-improvisation er Kalahas musik et konstant foranderligt mix af skæve indfald, løssluppen energi og præcision. Om gruppens genreoverskridende cocktail af personligt lyd-design og virtuose instrumentale indslag, skrev DMA-juryen:

”De formår, med deres uhøjtidelige tilgang til musikken og idérige lydlandskaber, at pege den danske jazz i en spændende retning og viser ligeledes, hvordan globaliseringen har bidt sig fornøjeligt fast på den danske musikscene.”

Foruden at vinde en DMA for årets særudgivelse i 2017 har Kalaha været i rotation på radioplaylister over hele verden – blandt andet hos den anerkendte engelske DJ og BBC-vært Gilles Peterson. Sidstnævnte sagde om udgivelsen “Masala”: “Brilliant album! Very tropical again! You can hear that African lo-fi influence on the whole album”.

Gennem en lang række koncerter i Danmark og udland har bandet til stadighed formået at forny deres liveudtryk. Senest med et spektakulært lys-design af Obscura Vertigo. Sammensmeltningen af lyd og lys understreger, at Kalaha først og fremmest er et band, der skal opleves live.

Siden bandets første optræden på Strøm Festival 2013, har de elektroniske producere Rumpistol og Spejderrobot samt guitaristen Niclas Knudsen (Ibrahim Electric) og den allestedsnærværende trommeslager Emil de Waal stået som garanter for en smittende live-magi, der blev foreviget på debutalbummet ”Hahaha”, som Soundvenue dekorerede med fem stjerner med begrundelsen: “Selv uden forhistorien beviser albummet, at ellers forskelligartede genrer kan finde hinanden på smukkeste vis.”

Emil de Waal (trommer, elektronik)
Niclas Knudsen (guitar, talk-box)
Jens Berents ‘Rumpistol’ Christiansen (keyboards, elektronik)
Mikael ‘Spejderrobot’ Elkjær (computer, elektronik)

En del af Vinterjazz.

Dato: 8. februar 2019
Pris: 170,-
Scene: Atlas
Billetsalg: Fondenvoxhall.dk