Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 20. december

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

Fremstilling i Retten i Aarhus

Særlig Efterforskning Vest fremstiller i dag kl. 9.15 tre mænd på 22, 22 og 25 år, der sigtes for indbrud og hæleri. De blev anholdt onsdag i forbindelse med en større anholdelses- og ransagningsaktion på fem adresser i Aarhus-området.

Fremstilling i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 10.30 i Retten i Randers en 28-årig mand, der sigtes for to røverier begået i Randers-området henholdsvis 13. december og 17. december. Røveriet den 13. december blev begået sammen med en 42-årig mand, der blev varetægtsfængslet den 14. december. Her gik de to mænd i på Q8 på Mariagervej i Randers og stjal noget motorolie og elektronik. Da ekspedienten forsøgt at forhindre dem i at køre fra stedet ved at tage fat i bildøren, lukkede de døren så hårdt i, at hende fingre kom i klemme, hvorefter de truede hende verbalt og kørte fra stedet.

Ved røveriet den 17. december i Nærkøb på Udbyhøjvej i Randers NØ kom den 28-årige maskeret ind i butikken og var bevæbnet med en hammer, som han brugte til at true ekspedienten med, mens han råbte noget i stil med ”tøm kassen”. Ekspedienten fik dog udløst en alarm og en røgkanon, hvorefter den 28-årige forlod stedet uden at få noget med sig.

**

Indbrudstyv stak af gennem klasselokale i Rønde

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 14.30 et opkald fra en 28-årig mand, der var løbet efter gerningsmand, der havde forsøgt at begå indbrud hos den 28-åriges bedstemor på Vestre Fasanvej i Rønde.

Den 28-årige var på besøg hos sin bedstemor, da han på et tidspunkt hørte noget pusle og gik ud i baggangen, hvor han så en mand, der stod og rodede i nogle poser med julegaver, som den 28-årige havde haft med. Da han spurgte manden, hvad han lavede, svarede han, at han skulle besøge ”Bente Hansen”. Den 28-årige fik manden gennet ud og tog derefter selv jakke og sko på for at følge efter ham. På et tidspunkt mistede han dog gerningsmanden af syne og gik derfor tilbage til bedstemorens hus.

Efter ca. en halv time så den 28-årige igen gerningsmanden stå ved busstoppestedet ved skolen, og han gik ned til ham igen, tog fat i ham og sagde, at han skulle blive på stedet. Gerningsmanden skubbede ham væk og løb ind på Rønde Privatskole, hvorefter den 28-årige fulgte efter. Gerningsmanden løb ind igennem skolen, gennem et klasselokale, hvor en 5. klasse var i fuld gang med undervisningen, hvorefter han sprang ud at et vindue på 1. sal, hvorefter han var humpet videre ind i noget buskads. Her blev han dog kort efter anholdt af en patrulje, der sigtede den 38-årige mand for indbrud og kørte ham med på politistationen.

**

Mand chikanerede kunder og personale

Østjyllands Politi blev onsdag kl. 12.39 kaldt ud til Mega Syd i Viby, hvor nogle medarbejdere stod med en mand, der gennem flere dage havde chikaneret både kunder og personale i flere butikker i butiksområdet. Manden var blevet bortvist fra flere butikker, men ville ikke forlade stedet, og han havde også lagt an til at indlede sig i et slagsmål med en butikschef. Den 52-årige mand blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og blev kørt til politistationen.

**

Voldsmand stak af, men tabte sin pung

Østjyllands Politi blev onsdag aften kl. 22.44 kaldt ud til et slagsmål på Åboulevarden i Aarhus, hvor gerningsmanden var stukket af. På stedet traf patruljen en 23-årig mand, der forklarede, at han havde været til en fest, hvor der på et tidspunkt var opstået nogen uoverensstemmelser mellem en af hans kammerater og en person han ikke kendte. Den 23-årige gik imellem de to parter og gik udenfor sammen med den person, han ikke kendte. Efter lidt ordveksling mellem de to blev den 23-årige, ifølge sin egen forklaring, slået i ansigtet, hvorefter han, uden held, havde forsøgt at tilbageholde manden. Men da gerningsmanden løb fra stedet tabte han sin telefon og sin pung, indeholdende personlige papirer samt tre små poser med kokain. Da betjentene var færdige på gerningsstedet, kørte de hjem til den 22-årige mand, der var ejer af pungen. Han blev anholdt og sigtet for vold og for besiddelse af narkotika og blev kørt til politistationen for at blive afhørt.

**

Rutinekontrol førte til seks sigtelser

En patrulje foretog natten til torsdag kl. 03.50 en rutinekontrol af en bil på Gl. Kirkevej i Allingåbro. I bilen sad der to mænd på 26 og 22 år. Den 26-årige fører af bilen virkede både spiritus- og narkopåvirket, hvilket blev bekræftet af tests, og dermed var nattens første to sigtelser givet. Ved opslag i politiets systemer kunne patruljen også konstatere, at den 26-årige ikke havde noget kørekort, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret.

Da begge personer i bilen virkede narkopåvirket, besluttede patruljen at ransage bilen, hvor der blev fundet både hash og amfetamin, hvilket gav yderligere to sigtelser for besiddelse af narko til den 26-årige. I en lomme på en jakke, der tilhørte den 22-årige passager, blev der også fundet amfetamin, og han blev derfor også sigtet for besiddelse af narko. Den 26-årige mand blev anholdt og kørt med til politistationen for at få taget en blodprøve.

**

Butikstyv stak af, men blev genkendt

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 18.35 en anmeldelse fra Netto på Rundhøj Allé i Højbjerg, hvor personalet havde forsøgt at tilbageholde en mand, der havde forsøgt at stjæle varer fra butikken. En butiksdetektiv havde set manden putte nogle varer ned i tasken, og vagten tog derfor kontakt til manden og ville have ham med ud i baglokalet. Her opstod der dog noget tumult mellem de to personer og gerningsmanden stak af uden at få noget med sig. Der blev sendt patruljer til stedet, og en hundepatrulje søgte efter gerningsmanden i området, men uden held.

Senere blev politiet kontaktet af butikken igen, fordi en medarbejder havde genkendt gerningsmanden og med 100% sikkerhed vidste, at der var tale om en 26-årig mand. Politiet tog efterfølgende kontakt til den 26-årige mand, der erkendte, at det var ham, der havde været i butikken, men at han havde leveret varerne tilbage igen. Manden blev dog alligevel sigtet for butikstyveri.

**

Færdsel

Onsdag kl. 07.51 skete der et færdselsuheld på Anelystvej i Tilst. En 33-årig kvindelig bilist skulle svinge til venstre ad Anelystparken og holdt i stadig i krydset, da lyssignalet skiftede til gult, hvorefter hun begyndte at køre. En 37-årig kvindelig bilist kom i samme øjeblik fra modsatte side og skulle lige over i krydset, og påkørte derved den 33-årige kvindes bil. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Onsdag kl. 07.58 fik politiet en anmeldelse om at der var tabt en gummibåd på den østjyske motorvej ved Brabrand. Gummibåden medførte flere hårde opbremsninger og der skete et mindre uheld, der dog hverken medførte personskade eller materiel skade. En bilist tog selv initiativ til at binde gummibåden fast til autoværnet, indtil Vejdirektoratet fik den fjernet.

Onsdag kl. 14.55 skete der et mindre færdselsuheld på den østjyske motorvej ved Tilst. To biler var stødt sammen og den ene vognbane var kortvarigt spærret i forbindelse med, at der skulle fjernes nogle vragrester.

Onsdag kl. 16.31 skete der et færdselsuheld i krydset Havkærvej/Bysmedevej i Tilst. En 48-årig mandlig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt og ramte en bil ført af en 41-årig kvinde. I kvindes bil sad også hende 5-årige søn, der klagede over nakkesmerter. Han blev derfor kørt til kontrol på skadestuen.

Onsdag kl. 22.45 standsede en patrulje en bil på Hobrovej i Randers NV i forbindelse med en rutinekontrol. Den 25-årige mandlige fører af bilen virkede narkopåvirket, hvilket blev bekræftet ved en narkometertest. Den 25-årige mand blev anholdt og sigtet for narkokørsel og blev kørt til Randers politistation for at få taget en blodprøve.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Skolevej i Rønde begået onsdag den 19/12 kl. 13.25
  • På Vestre Fasanvej i Rønde begået onsdag den 19/12 kl. 14.30
  • På Akacievej i Randers NØ begået onsdag den 19/12 mellem kl. 06.45 og kl. 17.20
  • På Vestermøllevej i Trige begået onsdag den 19/12 mellem kl. 06.50 og kl. 20.30
  • På Sønderholmvænget i Hasselager begået mellem onsdag den 19/12 kl. 19.00 og torsdag den 20/12 kl. 01.57
  • På Pilevænget i Allingåbro begået torsdag den 20/12 kl. 03.03