Aarhus Festuge vil have hele regionen med i populært musikinitiativ

Foto: Martin Dam Kristensen

Netop nu søger Festugen koncertarrangører til festivalen Understrøm, og i år er hele regionen inviteret til at deltage.

Musikfestivalen Understrøm har siden 2016 budt på koncerter langs åen i Aarhus, hvor lokale koncertaktører har fået en løftestang og en unik mulighed for at varetage musikprogrammet på scenerne foran et stort og bredt publikum. Ansøgningsrunden om at komme i betragtning til årets Understrøm er netop startet, og som noget nyt i år bredes tilbuddet ud til hele regionen.

– Understrøm indeholder nogle af de mest centrale elementer i Festugen: fællesskab og frivillighed. Vi ved fra tidligere år, at det betyder utroligt meget for de medvirkende at være med i en platform som Understrøm, og den mulighed er vi glade for at kunne tilbyde til alle de mange ildsjæle i regionen, der arbejder med at arrangere musikoplevelser, siger festugedirektør Rikke Øxner.

Alle ambitiøse, ikke-kommercielle koncertarrangører kan søge om at kuratere og afvikle musikprogrammet for en dag på en af de tre scener, der står centralt placeret i Aarhus og Festugen. De vil således komme i kontakt med et publikum, der skal tælles i tusinder, og få deres navn ud til mange flere, end de måske ellers ville kunne.

Om det er en festival, koncertforening, musikforening eller noget helt fjerde er ikke afgørende, så længe de har et blik for kvalitet og en stærk musikprofil. Alle genrer er velkomne. Aarhus Festuge stiller scene og produktionsapparat samt et mindre musikbudget til rådighed.

Udover selve Understrøm-festivalen kan de udvalgte i år også se frem til et kursusforløb, hvor de bliver klædt på af eksperter inden for forskellige områder af musikbranchen, så de efter Festugen både har den praktiske og teoretiske erfaring til at løfte musikmiljøet i regionen.

Interesserede aktører kan læse meget mere om ansøgningsprocessen på aarhusfestuge.dk, og ansøgningsfristen er 24. februar.
Understrøm arrangeres af Aarhus Festuge i samarbejde med Spot Festival og er muliggjort af Spar Nord Fonden.