Georgisk/armensk/litauisk pianist debuterer i Aarhus

Rima Chacaturian er født i Georgien af armenske forældre, men siden 5-årsalderen opvokset og uddannet i Litauen og senere i Tyskland, inden hun kom til Danmark. De seneste to år har hun studeret i solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium og afslutter nu sin uddannelse med:

Debutkoncert lørdag d. 9. februar kl. 19.30 i Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

Som solistklasse-studerende har Rima Chacaturian specialiseret sig i akkompagnement og kammermusik. Hun debuterer således først og fremmest som akkompagnatør og kammermusiker, hvilket også afspejler sig i debutkoncerten:

I koncertens første del spiller Chacaturian Schuberts Klavertrio nr. 1 sammen med violinisten Cæcilie Balling og cellisten Anne Sofie Gørvild. I anden del af koncerten akkompagnerer hun sopranen Kirsten Grønfeldt i nattesange af forskellige komponister, på 6 forskellige sprog. Publikum kommer her til at opleve hvordan bl.a. Liszt, Rachmaninov, Grieg og Richard Strauss på meget forskellige vis fremkalder nattestemninger, fra uskyldige drømme til voldsomme kærlighedsdramaer.

Hvis navnet Chacaturian klinger bekendt, skyldes det måske den berømte ”Sabeldans” af den armenske komponist Aram Khachaturian. Rima er ikke i familie med ham, men hun fortæller, at hun aldrig har forestillet sig andet end at spille klaver, siden hun fik sin første undervisning som 7-årig og lige fra begyndelsen af var meget flittig med sin øvning.

Rima Chacaturian elsker at spille sammen med mange forskellige musikere – sangere, strygere, blæsere osv. Det altid åbner nye verdener at spille med nye partnere, siger hun; nye måder at trække vejret på sammen, at lytte, at samarbejde, at dele glæden ved musikken.

Chacaturian er allerede en erfaren musiker, som prisvinder ved en række konkurrencer og som solist og kammermusiker ved koncerter i en lang række europæiske lande. Hun har fx spillet som solist med Aarhus Symfoniorkester og har optrådt på musikfestivaler i bl.a. England, Frankrig og Tyskland.

Når hun ind imellem lader klaveret stå, så holder Rima Chacaturian meget af at komme rundt i Danmark og opleve landet og kulturen, herunder danske film – sproget har hun nemlig også lært!

Solistkoncerterne præsenterer det ypperste, som konservatoriet leverer, hvorfor der er en beskeden entré på kr. 50. Billetter via Musikhusets Billetsalg.