TO STÆRKE LIGAPROFILER TILSLUTTER SIG AARHUS UNITED

Foto: Patrick Møller

Aarhus United forstærker i næste sæson ligaholdet med to stærke profiler fra den danske liga, nemlig stregspiller Annika Meyer og målvogter Martina Thörn.

24-årige Annika Meyer skifter til Aarhus United fra København Håndbold på en toårig aftale.
”Jeg har haft fornøjelsen af at træne Annika Meyer på den danske U-landshold gennem fem sæsoner, så det er en spiller, jeg har et indgående kendskab til. Jeg ved, hvor hårdt hun arbejder, og hun kommer helt sikkert til at løfte intensiteten i vores træning,” siger Heine Eriksen, der havde Annika Meyer på det ungdomslandshold, der vandt U18 VM i 2012. Året efter blev Annika Meyer kåret til turneringens bedste forsvarsspiller ved U19 EM.
Trods sine kun 24 år er Annika Meyer en spiller med meget stor rutine, efter en karriere med fire år i den tyske Bundesliga og to år hos København Håndbold blandt andet med Champions League.

”Jeg synes, Aarhus United er det helt rigtige step videre for mig i min karriere. Jeg kender Heine som en superdygtig træner, der vil være god for min videre udvikling, og det set-up, der er i Aarhus United tiltaler mig bare rigtig meget. Her får jeg mulighed for at prøve mig af på min faglighed samtidig med en håndboldkarriere,” siger Annika Meyer, der er uddannet fysioterapeut.
For Heine Eriksen har ønsket om at få Annika Meyer trukket til Aarhus rumsteret længe.

”Allerede da Aarhus United startede op, forsøgte vi at hente hende, men dengang lykkedes det ikke. Derfor er det selvfølgelig meget tilfredsstillende, at det nu er en realitet,” lyder det fra cheftræneren.

For knap en måned siden offentliggjorde Aarhus United den nuværende Skanderborgspiller Marie Aamand Sørensen som ny stregspiller, og nu bliver hun altså komplementeret af Annika Meyer.
”Det er to helt forskellige stregspillertyper – og det er vi helt bevidst gået efter. De passer rigtig godt sammen,” siger Heine Eriksen.
Landsholdskandidat i målet

Også på målvogterpositionen er det lykkedes Aarhus United at hente en ægte klassespiller. Martina Thörn, der i de sidste to sæsoner har spillet i Randers HK, har ligeledes underskrevet en toårig aftale med aarhusianerne, der er denne sæsons store positive overraskelse i ligaen.

Den 28-årige svensker, der tidligere var en del af den svenske landsholdstrup, får en nøglerolle på de næste års Aarhus United hold.

”Martina Thörn kommer til Aarhus med rigtig stor rutine, og det bliver vigtigt for vores hold af mange unge spillere, at der inde bagved står en målvogter, der har en del erfaring. Vi vil rigtig gerne have gjort vores kontrafase endnu bedre, og en af Martinas store kompetencer er igangsætning af spillet. Derudover er hun meget stærk på nærskud, hvilket passer rigtig godt til den måde vi dækker op på,” forklarer Heine Eriksen og fortsætter:
”Martina vil med sin erfaring og sin ambitiøse personlighed være en af dem, der skal være med til at lægge linjen for, hvordan vi gør tingene. Hun kan helt sikkert være med til at løfte Aarhus United både på banen og udenfor.”