Døgnrapport fra Østjyllands Politi mandag den 18. marts 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 9.30 i Retten i Aarhus en 45-årig mand fra Odder, der sigtes for forsøg på manddrab ved søndag morgen at have skudt en 36-årig mand på en adresse nord for Odder. Den 36-årige blev efterfølgende behandlet på sygehuset og er uden for livsfare.

I forbindelse med politiets indsats på stedet blev tre mænd anholdt. To af dem blev løsladt efter endt afhøring, mens den 45-årige blev anholdt og sigtet for drabsforsøget.

Ofret og den formodede gerningsmand kender hinanden, og det er politiets vurdering, at skyderiet bunder i interne uoverensstemmelser mellem de to.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre under grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere i sagen.

Kl. 13.30 fremstilles i Retten i Aarhus en 34-årig mand fra Aarhus, der sigtes for at have begået indbrud og stjålet mærkevaretøj fra et lager på Maren Smeds Gyde i Aarhus henover weekenden.

Da der formodes at være en medgerningsmand på fri fod, vil anklagemyndigheden anmode om lukkede døre under grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere i sagen.

 

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 13.00 i Retten i Randers en 29-årig mand fra Grenaa, der sigtes for kvalificeret vold i hjemmet.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre under grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere i sagen.

**

47 ruder smadret i ny kommunal bygning

Østjyllands Politi fik søndag aften kl. 22.06 en anmeldelse om, at flere personer begik hærværk og smadrede ruder på en nye kommunale bygning på Karen Blixens Boulevard i Brabrand. I alt 47 ruder var blevet smadret, men politiet fik kort efter fat i to mænd på 19 og 22 år, der blev anholdt og sigtet for groft hærværk.

Der er endnu ikke taget stilling til, om der skal ske fremstilling i sagen. Såfremt der sker fremstilling vil det blive meldt ud på Østjyllands Politis twitterprofil.

**

 

Vidner søges til færdselsuheld

Søndag kl. 14.10 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to biler jagtede hinanden ad Viby Ringvej i retning mod Viby Torv. Da bilerne nåede McDonald’s skete der et færdselsuheld, hvor den ene bil angiveligt med høj fart påkørte den anden, så den blev skubbet frem i en tredje bil, ført af en 59-årig mand, der blev skubbet frem i en fjerde bil, ført af en 22-årig mand.

Førerne af de to andre biler stak herefter af fra stedet. Den ene af dem, en 19-årig mand, der kørte i den bagerste bil, der blev påkørt først, kom dog kort efter tilbage.

Østjyllands Politi hører meget gerne fra vidner til episoden og særligt vidner, der kan have set de to biler, der angiveligt skulle have jagtet hinanden ad Viby Ringvej umiddelbart før påkørslen.

**

 

Overfaldet på Nettos parkeringsplads

Østjyllands Politi blev søndag kl. 11.26 kaldt ud til parkeringspladsen ved Netto på Lykkesholms Allé i Viby, hvor en 30-årig mand var blevet overfaldet. Den 30-årige mand forklarede til politiet, at han netop havde parkeret sin bil for at gå ind og handle i Netto, da en bil kørte op bagved ham og blokerede, så han ikke kunne køre fra stedet.

Herefter stod en mand ud af bilen og gik hen til den 30-åriges bil, smadrede sideruden og sprøjtede peberspray i hovedet på den 30-årige, der efterfølgende steg ud af sin bil. I mellemtiden havde gerningsmanden hentet et baseballbat i sin bil, hvorfra endnu en person var steget ud. Gerningsmændene var herefter begyndt at slå den 30-årige i hovedet med battet flere gange. Den forurettedes bror kom til stedet og forsøgte at stoppe gerningsmændene, der kort efter satte sig ind deres bil igen og kørte fra stedet. Bilen var formentlig en sølvfarvet personbil muligvis af mærket VW

Den 30-årige mand blev kørt til skadestuen for at blive behandlet, men havde umiddelbart kun fået overfladiske skader. Østjyllands Politi kender endnu ikke motivet for overfaldet, men politiet hører meget gerne fra vidner til overfaldet. Østjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

**

 

72-årig hærværksmand tilbageholdt af vidne

Søndag kl. 16.35 stod en 39-årig mand og kiggede ud af et vindue fra 1. sal på Eskerodsvej i Hornslet, da han så en mand gå hen mod en bil, der holdt parkeret nede på vejen. Manden tog fat i bilens vinduesvisker og begyndte at ruske voldsomt i den, indtil den knækkede af, hvorefter han smed den på jorden foran bilen og gik fra stedet.

Den 39-årige mand skyndte sig at løbe ned til bilen for at se på skaderne, hvorefter han løb efter gerningsmanden, som han fik kontakt med kort efter. Gerningsmanden nægtede forholdet, og den 39-årige ringede derfor til politiet, der sigtede den 72-årige mand for hærværk.

**

 

Brand i kælderrum

Søndag kl. 20.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i et kælderrum på Spobjergvej i Brabrand. Branden blev hurtigt slukket og ingen personer kom til skade.

**

 

Færdsel

En 22-årig mand blev søndag kl. 08.16 anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Ringvej Syd i Viby.

En 19-årig mand blev søndag kl. 11.55 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hadstenvej i Randers SV.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Damgårdsvej i Viby begået mellem fredag den 15/3 kl. 15.00 og søndag den 17/3 kl. 08.30
  • På Flakvej i Risskov begået mellem lørdag den 16/3 kl. 18.00 og søndag den 17/3 kl. 10.20
  • På Kristiansgårdsvej i Beder begået søndag den 17/3 kl. 13.10
  • På Agrivej i Risskov begået mellem fredag den 15/3 kl. 16.00 og søndag den 17/3 kl. 14.05
  • På Sabro Vænge i Sabro begået lørdag den 16/3 mellem kl. 20.00 og kl. 21.00

Derudover har der det seneste døgn været anmeldt fem indbrud i kolonihavehuse i Haveforeningen Moselund i Aarhus V:

 

  • Begået mellem fredag den 15/3 kl. 16.00 og søndag den 17/3 kl. 11.40
  • Begået mellem søndag den 10/3 kl. 15.00 og søndag den 17/3 kl. 13.07
  • Begået mellem torsdag den 14/3 kl. 17.00 og søndag den 17/3 kl. 12.00
  • Begået mellem søndag den 10/3 kl. 16.00 og søndag den 17/3 kl. 12.00
  • Begået mellem søndag den 10/3 kl. 15.00 og søndag den 17/3 kl. 13.07