Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 10. april 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

**

 

Den mobile politistation besøger Gjerlev

Den mobile politistation holder i dag ved Dagli’ Brugsen på Hammergårdsvej 2 i Gjerlev. Her er det muligt at komme forbi og få en snak med vores betjente i tidsrummet fra kl. ca. 14.00-18.00.

**

 

Færdselsindsats i det vestlige Aarhus

Østjyllands Politis færdselsafdeling og lokalpolitiet i Aarhus Vest gennemførte tirsdag eftermiddag og aften en færdselsindsats i det vestlige Aarhus. Det gav i alt 18 sigtelser – heriblandt til en 21-årig kvinde, der i en ældre BMW formåede at køre 129 km/t på Hasle Ringvej, hvor hastighedsbegrænsningen er på 70 km/t. Det kostede hende en betinget frakendelse af kørekortet.

Derudover var der blandt andet følgende sager:

2 x Kørsel uden førerret
1 x Kørsel i frakendelsestiden
1 x Narkokørsel
1 x Kørsel for rødt lys – hvilket gav et klip i kørekortet
2 x Overhaling højre om – hvilket gav klip i kørekortet
1 x For tæt kørsel på motorvejen
1 x Barn under 135 cm uden godkendt autostol
2 x Brug af håndholdt mobiltelefon
1 x Manglende forsikring
1 x Kørsel i uindregistreret køretøj
1 x Kørsel uden nummerplade på lille knallert
1 x Manglende styrthjelm på lille knallert
1 x Besiddelse af hash

**

 

Butikstyv truede sig til en røveri-sigtelse

Østjyllands Politi blev tirsdag kl. 17.39 kaldt til Rema1000 på Frederiksgade i Aarhus, hvor en butiksvagt havde tilbageholdt en butikstyv. Butiksvagten var blevet tilkaldt af personalet i Rema1000, der havde observeret manden, som de syntes virkede mistænkelig.

Personalet havde set manden putte varer ned i sin rygsæk, og da han forlod butikken, uden at betale, fulgte personalet efter, og vagten tog fat i manden uden for butikken og forsøgte at tilbageholde ham. Manden forsøgte at vriste sig fri og truede i den forbindelse vagten ved at råbe ”Jeg skyder hovedet af dig”.

Vagten forsøgte at få manden med ind i butikkens baglokale, men manden kæmpede imod og blev så voldsom, at vagten til sidst lagde ham på jorden og gav ham håndjern på, hvorefter han blev ført ud i baglokalet, hvor man ventede på politiet.

Da patruljen kom til stedet blev den 27-årige mand anholdt og sigtet for røveri. I hans taske fandt betjentene flere varer fra butikken, som manden ikke havde betalt for.

**

 

Brand i pizzeria i Hasselager

Østjyllands Politi fik natten til onsdag kl. 01.59 en anmeldelse om, at der var opstået brand i et pizzeria på Hovedvejen i Hasselager. Slukningsarbejdet har stået på det meste af natten, og det har endnu ikke været muligt at foretage brandundersøgelse af stedet – det vil formentlig ske i løbet af i dag. Årsagen til branden kendes derfor endnu ikke.

Et vidne på stedet så en person løbe hen mod en hvid kassevogn, der holdt delvist parkeret på fortovet på modsatte side af vejen. Vedkommende satte sig ind i kassevognen, der herefter kørte hurtigt fra stedet. Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med personerne i kassevognen for at afklare, hvad deres ærinde har været.

Eventuelle vidner, eller andre, der måtte have oplysninger i sagen, kan kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

**

 

Aggressiv kunde i Føtex

Tirsdag kl. 11.50 blev en butiksvagt kaldt til Føtex i City Vest i Brabrand, fordi personalet ønskede hjælp til bortvisning af en uønsket kunde, som havde været truende overfor personalet. Da vagten kom ind i butikken, tog han kontakt til manden og bad ham om at forlade butikken, hvilket han ikke ønskede. Vagten lagde derfor en arm på mandens skulder for at føre ham ud af butikken.

Det fik manden til at blive meget aggressiv og råbe diverse skældsord efter vagten, der derfor lagde ham i håndjern, tilkaldte politiet og førte ham ud i baglokalet. Her blev han endnu engang voldsomt aggressiv og kom med flere trusler rettet mod vagten, der lagde ham ned på gulvet, indtil politiet kom.

Da patruljen ankom, blev den 71-årige mand anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for trusler på livet rettet mod butiksvagten. Han blev også sigtet for overtrædelse af retsplejeloven, da han nægte at oplyse navn, adresse og fødselsdato til betjentene.

**

 

Forsøgte at få to make-up pensler med hjem

Tirsdag kl. 15.15 blev en ekspedient i butikken Beautycos på Nørregade i Aarhus opmærksom på, at udgangsalarmen hylede, mens hun var i gang med at ekspedere en anden kunde. Ekspedienten fik fat i kvinden, der havde forsøgt at gå ud af butikken, da alarmen var gået i gang.

Ekspedienten testede først kvindens taske, men den aktiverede ikke alarmen. Derefter fik kvinden lov til at gå igennem igen, uden sin jakke på, hvilket heller ikke aktiverede alarmen. Men da ekspedienten tog kvindens jakke op foran alarmen gik den i gang. Ekspedienten kiggede herefter i den ene jakkelomme, hvor hun fandt en pakke med to make-up pensler.

Ekspedienten tilbageholdt den 20-årige kvinde, indtil politiet ankom og sigtede hende for butikstyveri.

**

 

15-årig butikstyv i Magasin

Tirsdag kl. 16.59 så en butiksvagt på overvågningsvideoen i Magasin i Aarhus en ung dreng, der tog en parfumeflaske fra en hylde og putte den ned i sin taske. Vagten pågreb herefter den unge mand og førte ham ind i baglokalet, hvor de afventede politiets ankomst.

Da patruljen kom til stedet blev den 15-årige dreng sigtet for butikstyveri. I forbindelse med visitation af drengen fandt betjentene i hans ene strømpe en pose med skunk. Han blev derfor også sigtet for lov om euforiserende stoffer.

**

 

Brande i villaer

Østjyllands Politi blev tirsdag kl. 10.34 kaldt ud til en brand i en villa på Vestervangsvej i Hammel. Branden var formentlig opstået på grund af en overophedet varmepude i soveværelset. Banden var dog hurtigt slukket, og husets beboer kom hurtigt ud og kom ikke til skade.

Senere tirsdag, kl. 20.37, blev politiet kaldt ud til endnu en villabrand på Tværgade i Malling. Der var opstået ild i skorstenen, sandsynligvis en mindre glødebrand i nogle rådne sternbrædder i forbindelse med optænding af brændeovn. Husets beboere fik selv slukket ilden og brandvæsnet hjalp med efterslukningsarbejdet. Ingen personer kom til skade.

**

 

Brand i bil

Østjyllands Politi fik natten til onsdag kl. 00.16 en anmeldelse om at en bil stod i brand på Gudrunsvej i Brabrand. Bilen var overtændt, da brandvæsnet ankom og den udbrændte. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 07.58 skete der et færdselsuheld på Hedeager i Aarhus N. En 41-årig kvindelig bilist skulle svinge til venstre i krydset ved Brendstrupgårdsvej, da hun overså en 45-årig mandlig cyklist, som hun påkørte. Ifølge kvinden blev hun så forskrækket over påkørslen, at hun kom til at køre over i modsatte kørebane, hvor hun påkørte en bil ført af en 25-årig mand. Cyklisten blev tilset af ambulancepersonale på stedet, men var umiddelbart kun kommet lettere til skade. Den 41-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 08.24 skete der et større harmonikasammenstød i krydset ved Randersvej/Brendstrupgårdsvej i Aarhus N. En 38-årig mand holdt forrest i krydsets venstresvingsbane, da han mærkede et tryk bagfra og kunne se at fire andre biler var kørt sammen. Bagest holdt en 25-årig kvinde, der ikke havde nået at bremse op, hvilket var årsagen til harmonikasammenstødet. Hun blev kørt til behandling på skadestuen, men alle involverede parter slap umiddelbart uden skader. Den 25-årige kvinde blev sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 09.36 skete der et færdselsuheld i krydset Katrinebjergvej/Kløvermarksvej i Aarhus N. En 69-årig mandlig bilist skulle køre ud på Katrinebjergvej fra Kløvermarksvej, da han påkørte en 22-årig kvindelig cyklist. Cyklisten blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men slap umiddelbart med en flænge over det ene øje. Den 69-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 10.11 skete der et færdselsuheld på Sintrupvej i Brabrand. En 35-årig mandlig lastbilchauffør havde glemt at trække håndbremsen, så lastbilen trillede ind mod et hegn. Manden ville standse lastbilen ved brug af en udvendig bremse, men den befandt sig på den anden side, så manden løb ind foran lastbilen og blev fanget mellem lastbilen og hegnet. Han kom dog ikke noget til.

Tirsdag kl. 15.45 skete der et færdselsuheld på den Østjyske Motorvej ved Tilst. To biler, der begge kørte i nordgående retning, stødte sammen i forbindelse med køkørsel på stedet. En 24-årig mandlig bilist påkørte en bil, ført af en 20-årig mand, bagfra. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

En 21-årig mand blev tirsdag kl. 17.57 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Edwin Rahrs Vej i Brabrand.

En 48-årig mand blev tirsdag kl. 19.13 sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Randers SV.

En 31-årig kvinde blev natten til onsdag kl. 00.02 anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Lille Rosengård i Randers C.

En 20-årig mand blev natten til onsdag kl. 02.45 anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Tinvej i Randers SV.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Molsvej i Grønfeld ved Ebeltoft begået tirsdag den 9/4 mellem kl. 09.00 og kl. 11.30
På Krakærvej i Ebeltoft begået tirsdag den 9/4 mellem kl. 09.45 og kl. 12.20
På Rymarken i Hasle, Aarhus V begået tirsdag den 9/4 kl. 13.18
På Gl. Kærvej i Lyngsbæk ved Ebeltoft begået tirsdag den 9/4 mellem kl. 08.00 og kl. 16.20