Classic Race Aarhus mister tilladelse – Bilerne larmer for meget

Foto: Brian Mogensen

Står det til Teknik- og Fødevareklagenævnet, bliver der tavst i området omkring Mindeparken i St. Bededagsferien. I hvert fald hvis ikke Aarhus Kommune ændrer de krav, der stilles til motorløbet, skriver Aarhus Stiftstidende. Nu skal der så løbes hurtigt for at lave en ny tilladelse, der følger anvisningerne fra nævnet. Det forventes dog, at løbet afholdes med minimale ændringer.

Det er ikke første gang, der er blevet klaget over larmen fra de mange klassiske biler, hvor særligt de meget populære Formel 1-biler presser lydniveauet op omkring den fastsatte grænse på 120 dB. I 2016 blev der indgivet en klage, som Aarhus Kommune afviste, med begrundelsen, at løbet faktisk holdt sig under grænsen. Efter beboerne ankede beslutningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, blev Classic Race Aarhus’ tilladelse, der var givet frem til 2022, ophævet, da man fandt, at lydmålingerne ikke var tilfredsstillende.

Hos Classic Race Aarhus har man været i kontakt med kommunen, og har naturligvis tænkt sig at efterleve de nye retningslinjer.

“Jeg talte med kommunens afdeling fredag om afgørelse og kan forstå, at den vel sænke støjgrænsen til formentlig 114-115 dB. Det er uproblematisk, for vi har to klasser af biler, der kommer derop, og det er Formel 1 og “Legends”. Formel 1 kan man skrue støjen ned på, og Legends-bilerne kan man sætte lyddæmpere på,” siger Mike Legarth.

Classic Race trækker folk til fra både ind- og udland, og er en del af Aarhus Kommunes eventstrategi, men den er ikke særligt populær blandt i hvert fald syv af områdets beboere. De har fremsat krav om erstatning for afviklingen af Classic Race Aarhus i årene 2015 til 2017.

Det er tiende gang, der afholdes motorløb ved Mindeparken, og siden starten har arrangementet vokset sig til at blive Nordeuropas største racefestival. Hvert år kan man således opleve masser af gamle racerbiler, og altså også dem fra motorsportens ypperste klasse, Formel 1. En fast gæst til arrangementet har længe været Prins Joachim, der deltager i Lotus Cortina-klassen.

Såfremt tilladelsen indhentes så smertefrit, som Mike Legarth regner med, bliver Classic Race Aarhus afholdt fra 17.-19. maj.