Tre hurtige: Christen Sørensen (S)

Vi har stillet alle de 110 folketingskandidater i Østjylland tre spørgsmål, der alle tager fat i nogle af de tungeste emner i denne valgkamp. Svarene bringer vi uredigerede.

Denne gang er det Christen Sørensen, der stiller op for Socialdemokraterne i Aarhus Nordkredsen, der giver svarene.

1. Kan Skejby Sygehus stadig fungere som knudepunkt for medicin og akuthjælp efter en nedskæring på 325 mio. kr?

Nej.

– Hvorfor?

Det er ikke i orden, at sundhedspersonale og befolkningen skal bøde for, at der ikke har været styr på omkostningerne ved etableringen af det det nye, Supersygehus. Det burde være ledelsen mv.

Det har jeg nærmere uddybet i en artikel i Århus Stiftstidende fra i  går, dvs. 14. maj. Jeg tillader mig også at vedhæfte den flyer, som jeg har fået fremstillet herom.

2. I Aarhus rykker man nu boligblokke ned i de såkaldte ghettoområder. Er dette den rigtige løsning på problemet?

Nej.

– Hvorfor?

Jeg vil ikke afvise, at nogle blokke og kældersystemer mv. skal nedrives. Men det er først og fremmest symptombehandling. Og det kan ikke stå alene. Jeg har tidligere flere gange tidligere argumenteret for: 1) at alle børn, der som f.eks. 3-årig ikke er gode nok til dansk – uanset etnisk baggrund, altså også børn af alm. danskere – obligatorisk skal i børnehave – måske gratis – hvor der er en stor overvægt af dansk talende børn. Dette gælder også videre: altså børn af ikke “originale” danskere, må kun højest udgøre 15 pct. i folkeskoleklasserne. Når man vælger Danmarks som permanent opholdsland, skal man også være bekendt med dansk kultur og historie. Dette bør være et krav til alle efterkommere. Det kan betyde, at nogle børn ikke kan gå i den nærmeste skole.

3. Flere og flere unge vælgere sætter klimaet som det vigtigste punkt på dagsordenen til den kommende regering. Er du enig?

Ja.

– Hvorfor

Det er meget svært at finde temaer, der er vigtigere, end at der også skal være en beboelig klode med ordentligt klima og leveforhold for vore børn og børnebørn osv. Det er dybt uansvarligt at tage chancen og håbe på, at klimaeksperterne tager fejl. Derfor ja, og jeg har da også selv formuleret et konkret klimaforslag, ligesom jeg i mange år har arbejdet konkret med projekter, der er direkte klima- og miljørelaterede. Siden 2002 har jeg haft en økologisk æbleplantage, ligesom jeg i mere end 30 år har medvirket til at udvikle en proces, hvorved metan omdannes til protein (se projektets hjemmeside: www.unibio.dk. Seneste udløber heraf er GreenCow-projektet, hvor vi vil forsøge at undersøge, om Unibio-teknikken direkte kan bruges til at omdanne metan i klovdyrs maver.