Royal Run for fuld musik – med konservatoriestuderende

Bigband med studerende ved musikkonservatoriets RAMA Festival 2018 i Musikhuset Aarhus. Foto: Martin Dam Kristensen
Det bliver en kæmpe fest, når HKH kronprins Frederik kommer til Aarhus d. 10. juni for at deltage i Royal Run sammen med de 16.000 tilmeldte aarhusianere. Til en fest skal der naturligvis være musik – og dén bliver for en stor dels vedkommende leveret af studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium.
Kronprinsen er protektor for konservatoriet og har i forbindelse med Royal Run udtrykkeligt ønsket at synliggøre sine protektorater. Derfor stiller konservatoriet op med både hornmusik, DJ og bigband. Til ære for kronprinsen og til glæde for både de mange løbere og det store publikum, der forventes at møde frem til begivenheden.
Allerede ved ankomsten med kongeskibet bliver kronprinsen modtaget på kajen af konservatoriets hornorkester, som også spiller på Clemens Bro under selve løbet. Orkestret byder bl.a. på Kronprinsens Honnørmarch og anden marchmusik, som en hilsen til kronprinsens officerskarriere.
Tæt ved startfeltet står en af konservatoriets elektroniske studerende med sit DJ-udstyr på balkonen på Hotel Royal og sender stemningsfuld lounge-musik ud over forsamlingen af løbere, både op til løbsstart og når løberne begynder at komme i mål. Når kronprinsen nærmere sig, begynder DJ’en at improvisere frit over kronprinsens play-liste, der bl.a. omfatter numre af Nephew, U2, Bowie, Dickow og mange andre.
Og på Rådhuspladsen, midt på ruten, spiller et bigband sammensat af nuværende og nyligt uddannede konservatoriestuderende to sæt a’ ca. 45 min, omkring kl. 11.15 og kl. 13.30. Musikken er nykomponeret, moderne jazz med knald på. Rådhuspladsen er et af de steder på ruten, hvor der også er plads til et stort publikum, ud over løbsdeltagerne.
Med de tre musik-spots kommer både kronprinsen, løbsdeltagerne og publikum til at opleve en del af den musikalske bredde, der kendetegner Det Jyske Musikkonservatorium. Musikken spiller ikke kun lige, når kronprinsen kommer forbi, der vil være levende musik med de studerende over længere stræk.