Lad ikke grillmaden slå dig ud

Hver sommer bliver mange hundrede forbrugere syge, fordi de har spist grillmad. Tre gode råd til bedre hygiejne ved grillen skal hjælpe særligt de unge, så de undgår at blive dårlige af grillmaden.

4.500 forbrugere bliver hvert år syge af madbakterien campylobacter. Særligt om sommeren vokser antallet af syge. Sandsynligvis fordi grillmesteren glemmer de helt basale hygiejneråd, når bøffen bliver smækket på grillen i haven, ved stranden eller på festivallen. Her kan det nemlig være mere besværligt at få vasket hænder og gjort grilltangen ren. Eller man kan være så uheldig, at éngangsgrillen brænder ud, inden kødet er stegt færdigt.

Det rå kødsaft bliver hurtigt spredt via grilltangen eller ens fingre – og blot få dråber kødsaft fra råt kød på fx salat, brød eller færdiggrillet kød, kan give dårlig mave.

Fødevarestyrelsen har derfor tre gode råd, når du skal grille:

#1 Brug en ren grilltang eller en ren gaffel til færdigstegt kød.

#2 Vask hænder eller brug håndsprit, hvis du har rørt ved råt kød.

#3 Vælg kød, som passer til grillens størrelse, og gennemsteg kylling og hakkebøffer.

Fødevarestyrelsen sætter med #holddetadskilt fokus på grillhygiejne hen over sommeren. Især unge under 25 år er ikke bevidste om hygiejnen, når de griller. Indsatsen er derfor særligt målrettet unge mellem 18 og 25 år.

Læs mere her.