Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 2. juli 2019

Foto: Lars Aarø

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Umotiveret overfald på Klostertorvet

Et kærestepar blev mandag aften kl. 23.16 udsat for et umotiveret overfald på Klostertorvet i Aarhus. Parret kom gående fra Lille Torv mod Klostertorvet, da en ukendt mand, der gik foran dem, pludselig vendte sig rundt og råbte af dem. Manden havde en dåse i hånden, som han kastede i hovedet på den 26-årige kvinde. Hendes 24-årige kæreste gik imellem dem og bad manden om at gå fra stedet. Det gik manden til at slå den 24-årige mand i hovedet, hvorefter han råbte af dem igen og gik fra stedet.

Gerningsmanden beskrives som:

  • 45-50 år gammel
  • 165-170 cm høj
  • Mellemøstlig af udseende
  • Kraftig af kropsbygning
  • Mørk i huden og med sort, kort hår og sort fuldskæg
  • Talte dansk
  • Var iført en beige jakke og blå cowboybukser

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til episoden, der fandt sted umiddelbart foran Two Socks Ginbar på Klostertorvet omkring kl. 23.16. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Brand i Marie Mølle i Ebeltoft

Østjyllands Politi modtog mandag kl. 15.41 en anmeldelse om, at der var opstået brand i Marie Mølle på Møllesvinget i Ebeltoft. Der er tale om en ældre mølle, der nu bruges som feriehusudlejning, og det var husets norske lejere, der slog alarm, da de havde set røg stige op fra gulvet, da de var kommet retur efter at have været væk hele dagen.

Da politiet kom til stedet var brandvæsnet allerede i fuld gang med slukningsarbejdet og fik hurtigt kontrol over ilden. Skaderne i stueetagen var dog så omfattende, at de to norske familier, der havde lejet møllen, måttes genhuses. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

Efterladt gryde fyldte lejlighed med røg

Østjyllands Politi blev mandag kl. 13.16 kaldt ud til Louis Hammerichs Vej i Aarhus N, hvor der stod røg ud fra en lejlighed i en fem-etagers bygning. Anmelderen var gået i gang med at evakuere de øvrige beboere, men da politiet ankom, viste det sig, at der blot var tale om røgudvikling fra en gryde, der var efterladt på et tændt komfur. Brandvæsnet kunne derfor nøjes med at sørge for god udluftning i lejligheden.

Lejlighedens 51-årige mandlige beboer blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven ved at have forladt sin lejlighed, mens der stod en gryde tændt på komfuret. Ingen personer kom noget til.

**

13-årig butikstyv i Salling

Østjyllands Politi fik mandag kl. 14.41 en henvendelse fra Salling på Søndergade i Aarhus, hvor en butiksvagt havde tilbageholdt en mindreårig butikstyv. Vagten havde set drengen gå rundt i butikken sammen med to andre drenge, da han tog en cap og en t-shirt og gemte dels i sin taske og dels på sig selv. Da vagten tog fat i drengen, blev han opfarende og råbte trusler efter vagten, der førte ham ind i baglokalet og kontaktede politiet. Den 13-årige dreng var også opfarende over for betjentene, og han blev derfor kørt med på politigården, hvor der blev taget kontakt til kommunen og til drengens værge, der kom og hentede ham.

**

Færdsel

Mandag kl. 11.27 skete der et færdselsuheld på Sønderskovvej i Lystrup. En 47-årig mandlig bilist kom kørende ad Sønderskovvej og skulle svinge til venstre ad Hovmarken, da han kørte ud foran en 46-årig mandlig motorcyklist, der kom kørende ad Sønderskovvej i modsatte retning. Den 46-årige motorcyklist blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men slap umiddelbart med mindre knubs. Den 47-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 14.13 skete der et færdselsuheld på Ivar Huitfeldts Gade i Aarhus N. En 21-årig mandlig bilist ramte en rollator tilhørende en 85-årig mand, der faldt og fik hudafskrabninger på hænderne. Der skete ikke yderligere personskade.

En 42-årig kvindelig bilist blev mandag kl. 17.00 sigtet for kørsel uden førerret, da hun blev standset af en patrulje på Østerbro i Havndal. Da det var tredje gang inden for tre år, at kvinden blev taget i at køre bil, selvom hun ikke har noget kørekort, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

Mandag kl. 16.30 skete der et færdselsuheld på Christian X’s Vej i Viby J. En 56-årig kvindelig cyklist kom kørende ad Christian X’s Vej, da hun i krydset ved Ringvej Syd blev påkørt af lastbil, der formentlig kørte frem for rødt lys. Lastbilen fortsatte herefter væk fra stedet. Kvinden blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Mandag kl. 19.57 blev en 52-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Randersbro i Randers C.

Mandag kl. 20.24 skete der et færdselsuheld på Vestre Strandallé i Risskov. En 18-årig mandlig bilist var af ukendte årsager kørt ind i et træ. Da patruljen kom til stedet stod manden ved siden af bilen og sagde, at det godt nok var hans bil, men at det var en ven, der havde kørt i den. Det troede betjentene dog ikke på, og den 18-årige mand blev sigtet for kørsel uden førerret og for at have udvist manglende agtpågivenhed. Da patruljen var på vej væk fra stedet råbte den 18-årige efter dem ”jeg synes, I er nogle røvhuller”, og han blev derfor også sigtet for fornærmelig tiltale.

Natten til tirsdag kl. 02.17 blev en 27-årig mandlig motorcyklist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Østergade i Auning. Manden blev også sigtet for kørsel i frakendelsestiden på en motorcykel, der manglede både indregistrering og forsikring og i øvrigt var påmonteret en falsk nummerplade. Motorcyklen blev beslaglagt af politiet med henblik på konfiskation.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Hoedvej i Ålsø ved Grenaa begået onsdag den 26/6 mellem kl. 10.00 og kl. 12.00
På Himmerlandsvej i Randers SV begået lørdag den 22/6 kl. 04.34
På Klokkerholm i Vistoft ved Knebel begået tirsdag den 2/7 kl. 06.34