PAS PÅ SVINDLERE I JAGTEN PÅ DIN STUDIEBOLIG

Hvis du er en af de unge, som lige om lidt får at vide, om du er kommet ind på dit drømmestudie, så står du måske også snart over for at skulle finde et sted at bo i en ny by. Og hvis udsigten til at bo i et kosteskab eller på tante Henriettes sofa ikke lyder som en holdbar løsning, er det nu, du skal i gang med at lede.

I denne tid er der mange, der får besked om, hvor de skal læse efter sommerferien, hvilket lægger et stort pres på boligmarkedet. Det kan få nogle til at føle, at de skal skrive under på det første og bedste tilbud, hvis de vil være sikre på tag over hovedet inden studiestart.

Men selvom du føler dig presset, er det en god ide at forholde dig kritisk. Der findes svindlere, der vil udnytte situationen og forsøge at lokke desperate boligsøgende til at overføre penge for en bolig, de slet ikke ejer – for dernæst at lave en Houdini.

Undersøg derfor altid, hvem der ejer boligen. Hvis du skal leje gennem en privat udlejer, er det en god ide at kræve at se dokumentation for ejerskabet. Du kan se, hvem der ejer boligen på www.tinglysning.dk eller www.boligejer.dk.

Brug din sunde fornuft og mavefornemmelse. Hav is i maven, og lad dig ikke presse. Hvis et tilbud virker for godt til at være sandt, så er det det sikkert også.

Læs alle politiets gode råd, når du vil leje en bolig: https://politi.dk/…/it-relat…/undgaa-svindel-med-lejeboliger

PAS PÅ SVINDLERE I JAGTEN PÅ DIN STUDIEBOLIGHvis du er en af de unge, som lige om lidt får at vide, om du er kommet ind på dit drømmestudie, så står du måske også snart over for at skulle finde et sted at bo i en ny by. Og hvis udsigten til at bo i et kosteskab eller på tante Henriettes sofa ikke lyder som en holdbar løsning, er det nu, du skal i gang med at lede.I denne tid er der mange, der får besked om, hvor de skal læse efter sommerferien, hvilket lægger et stort pres på boligmarkedet. Det kan få nogle til at føle, at de skal skrive under på det første og bedste tilbud, hvis de vil være sikre på tag over hovedet inden studiestart.Men selvom du føler dig presset, er det en god ide at forholde dig kritisk. Der findes svindlere, der vil udnytte situationen og forsøge at lokke desperate boligsøgende til at overføre penge for en bolig, de slet ikke ejer – for dernæst at lave en Houdini.Undersøg derfor altid, hvem der ejer boligen. Hvis du skal leje gennem en privat udlejer, er det en god ide at kræve at se dokumentation for ejerskabet. Du kan se, hvem der ejer boligen på www.tinglysning.dk eller www.boligejer.dk.Brug din sunde fornuft og mavefornemmelse. Hav is i maven, og lad dig ikke presse. Hvis et tilbud virker for godt til at være sandt, så er det det sikkert også.Læs alle politiets gode råd, når du vil leje en bolig: https://politi.dk/forebyg/it-relateret-oekonomisk-svindel/undgaa-svindel-med-lejeboliger

Slået op af Politi i Torsdag den 18. juli 2019